נסיכה בנילוס – מלכה בצלחת


מחממים תנור ל-175ºC
במקור דובר על 350ºF ובהמרה למעלות צלזיוס 176.67 מספר אותו מעגלים תמיד ל-180ºC
זה טוב ונכון למתמטיקה אבל בתנורים ביתיים השנתות הן בקפיצות של 25 מעלות.
לכן אמרו מעתה  175ºC, זה יותר מתאים למציאות (לתנור) ואפילו יותר קרוב למספר המקורי 176.67

 שמים בתבנית אפייה מרופד בנייר כסף
1. רצועות גד יאורן (נסיכת הנילוס) קפוא ממשווק אמין – לא להשתמש בפילטים הזולים יותר הנוטים להתפרק (אלו עם העור והקשקשים)
2. מעט זעפרן (לא חובה)
3. מעט שבבי פטריות שיטאקי מיובשות (לא חובה)
4. מעט מלח ים (או מלח בישול רגיל)
5. פרוסות בצל ועגבנייה
6. רוטב סויה
7. מעט יין לבן – לא היה לי אז לא שמתי

 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור
ממתינים עד שריח טוב מתפשט במטבח – סדר גודל של 30-40 דקות
אם שכחתם לחמם את התנור מראש, זה יקח 5 דקות יותר 🙂
פותחים את נייר הכסף – זהירות מהאדים – ומגישים

* הולך טוב עם אורז לבן ויין לבן (לא היה לי :-()

מודעות פרסומת

אודות יונתן אדס

חובב בישול, מחשבים, אלכוהול, קריאה, מוסיקה, צילום וכל שילוב שלהם. מייצר ליקרים, ריבות ומטעמים אחרים. מייצר חשמל על הגג. מתפרנס מתרגום טכני.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל ושתייה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על נסיכה בנילוס – מלכה בצלחת

  1. סתיו אדם הגיב:

    אני לא מת על נסיכת הנילוס …
    סוג של דג שמעולם לא עורר את בלוטות הטעם שלי אבל …..ופה נכנס אבל גדול
    הוא נוח מאד למנעד רחב של טעמים מוקנים ….כך ש…אני מאמץ בחום את המתכון 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s