פוקאצ'ה נגד כאבים

אני רוצה פוקאצ'ה, אבא אתה זוכר שעשית פוקאצ'ה, זה טעים, מתי נעשה פוקאצ'ה, זה יאמי, אני רוצה פוקאצ'ה… לקח לי זמן אבל בסוף הבנתי את הרמז. הילד פצוע אז וקשה לסרב והאמת שזה טעים.

  • 400 גרם קמח לבן (3.5 כוסות מדידה)
  • כפית מלח (5 גרם)
  • שקית שמרים (יבשים או רטובים)
  • כוס מים פושרים (250 מ"ל)
  • 75 מ"ל שמן זית (רבע כוס + כף)
  • 1-2 כפיות מלח ים

מערבבים את הקמח, המלח והשמרים בקערה ויוצרים שקע במרכזה.
מוסיפים לשקע את המים הפושרים ורבע כוס שמן.
לשים היטב בשתי ידיים, אחת של אלון (זו בלי התפרים) ואחת שלי, עד ליצירת בצק רך.

מעבירים למשטח מקומח היטב ולשים 10 דקות עד לקבלת מרקם רך וגמיש.
מכניסים לתבנית עגולה משומנת קלות (קוטר 25-28 ס"מ) ומשטחים.
מכסים ומתפיחים למשך שעה או עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-200ºC
מחוררים את הבצק עם האצבע, מפזרים את מלח הים ומברישים בכף שמן.

אופים בתנור שחומם הראש למשך 25 דקות עד להזהבה קלה.
מצננים מעט על רשת לפני ההגשה.

לא לשכוח קערה קטנה עם שמן זית וחומץ בלסמי לצורך הטבילה.

זה לא מפיג את הכאבים מהתפרים ביד אבל זה מצליח להעלות חיוך על פני הבן.

אודות יונתן אדס

חובב בישול, מחשבים, אלכוהול, קריאה, מוסיקה, צילום וכל שילוב שלהם. מייצר ליקרים, ריבות ומטעמים אחרים. מייצר חשמל על הגג. מתפרנס מתרגום טכני.
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על פוקאצ'ה נגד כאבים

  1. הבת של הטבח הגיב:

    החולצה שלי מככבת 🙂

  2. פינגבאק: כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול (על שמן אבוקדו) | הבלוג של יונתן

  3. פינגבאק: כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול (על שמן אבוקדו) | הבלוג של יונתן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s