מה אוכלים ביום ההולדת ומתי?

התוכנית המקורית ליום ההולדת ה-48 שלי הייתה ארוחת בוקר באידלסון ת"א בסניף בבן-יהודה.
כל כך הרבה שבחים שמעתי על ארוחת הבוקר שלהם ואפילו הזהירו אותי שהשירות של המלצרים לא משהו.
הגענו ב-11:00, המקום לא נראה משהו, תצוגת המאפים והקינוחים בוויטרינה מעוררת התפעלות ולרגע אתה מדמיין שאתה בארץ אחרת.
עיון בתפריט העלה חשש שמי שלא אוהב ביצים תהיה לו בעיה עם ארוחת הבוקר, בירור קצר עם המלצר הבהיר לנו שאנחנו בארץ, לדבריו "בלי הביצים אין טעם לקחת ארוחת בוקר", אז לקחנו את עצמנו לחפש מקום אחר.

קפיצה קטנה לחינאווי לקנות יין מרסלה בשביל אסקלופ העגל שהבן כל-כך אוהב, בדרך הבחנו שאדורה נפתחת ב-12:00 והופ לנמל לסיבוב.
בשוק הנמל יש תצוגות צבעים מרהיבות אבל אין מקום לשבת בו בנחת, גם בתי הקפה שלא סגורים או נמצאים בשיפוצים לא נראים מזמינים במיוחד.
  

בקיצור מצאנו את עצמנו בשעה 12:00 באדורה.
בביקור הראשון שלי באדורה נהניתי מאוד, גם בביקור חוזר, קיוויתי שגם הביקור השלישי לא יכזיב.

התפריט השתנה קצת מאז הביקור הקודם וזה דווקא מצא חן בעיני.

 לחם שאור – לחם שאור אפוי במקום מוגש עם שום קונפי, טפנד זיתים וחמאה צהובה – מעולה כמו בפעם הקודמת

מנות ראשונות

ברזאולה ואגסים שיכורים – נתח שייטל כבוש בסגנון איטלקי פרוס דק, מוגש בליווי אגסים ביין לבן, עלי רוקט ופרמז'אנו רג'יאנו – פשוט מעולה
שרימפס אריסה ופרחי כרובית – שרימפס עשוי על הפלנצ'ה באריסה מרוקאית ושמן זית, מוגש עם כרובית בלאדית צלויה וקרם פרש – למרבה הצער השרימפס היה well done כשהמלצרית גילתה זאת היא ממש התעקשה "להרכיב את המנה מחדש", בעצם קיבלנו אחת חדשה שבה השרימפס היו עשויים כמו שצריך – מנה מעניינת אבל לא מרגשת במיוחד

מנות עיקריות

בורי בקראסט פרובנסיאליפילה בורי עשוי בתנור בקראסט של פירורי לחם, שום, פטרוזיליה ושמן זית – הדג נאפה על עלים כלשהם ומעליו קראסט והתוצאה עסיסית להדהים מה שהדגיש במיוחד את סתמיות הפירה הנלווה.
ריזוטו תרד ערבי ופטריות כמהיןריזוטו בציר ירקות ויין לבן, תרד ערבי וכמהין ,מוגש עם פרמז'ן וקרם פרש – ניחוח נפלא, טעמים עשירים, מחמם את הגוף

קינוח

זאכר הל אספרסו – מאפה שוקולד דק ועשיר מעליו גנאש חמים של שוקולד לבן ואספרסו מעוטר באנגלז הל – המאפה עצמו כל כך דק שקשה לדעת אם הוא עשיר או לא, אבל הרטבים שלו היו משובחים ביותר.

המוסיקה נעימה, השירות טוב וחוץ מהעובדה שהיה ממש קפוא במסעדה, טענת המלצרית שהמזגן מכוון על אוורור הייתה קצת מגוחכת, היה ביקור מוצלח.

ארוחה עסקית + תוספות לזוג – 195 ש"ח לפני טיפ

אדורה – בן יהודה 226 תל-אביב

מודעות פרסומת

אודות יונתן אדס

חובב בישול, מחשבים, אלכוהול, קריאה, מוסיקה, צילום וכל שילוב שלהם. מייצר ליקרים, ריבות ומטעמים אחרים. מייצר חשמל על הגג. מתפרנס מתרגום טכני.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל ושתייה, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על מה אוכלים ביום ההולדת ומתי?

  1. שוש חזן גרינברג הגיב:

    יש להם שם טוב, המנות מעניינות, בסך הכל לפי המתואר בהחלט חוויה שווה, ויום הולדת שמח!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s